Emissieloze Vrachtwagens

Onze stip aan de horizon: Zero emissie in binnensteden

Bij De Klok Logistics zijn we doeners. Niet alleen duurzaam zeggen maar ook duurzaam doen. Om de luchtvervuiling binnen steden te verminderen rijden we daarom sinds vorig jaar met twee emissie loze vrachtwagens door Arnhem, Den Bosch en Nijmegen.

Liever vandaag dan morgen

De komende jaren zetten we de verduurzaming van ons wagenpark verder door. Liever vandaag dan morgen bedienen we alle binnensteden met emissie loze wagens. De voordelen zijn talrijk: we dragen bij aan een duurzamere wereld, we voldoen aan de steeds strengere wetgeving en we ervaren dat de investering rendabel is.

Elektrificatie binnen fijnmazige stadsdistributie zet door

Er zijn het afgelopen jaar meer elektrische personenauto’s verkocht dan een aantal jaren daarvoor samen. Er is met subsidies, regelgeving en infrastructuur blijkbaar een omgeving gecreëerd die aantrekkelijk en praktisch genoeg is. Er worden zelfs al meer elektrische auto’s verkocht dan dieselauto’s. We verwachten de komende jaren dezelfde trend te gaan meemaken met emissie loos rijden binnen de fijnmazige stadsdistributie.

Zero emissie als doel

We zien dat steeds meer steden en gemeenten hun regelgeving lokaal aanpassen om vervuilende auto’s te weren. De Milieuzones zijn daar een goed voorbeeld van. Zo ook in onze thuisstad Nijmegen. In 2025 moet al het vervoer in de binnenstad van Nijmegen zero emissie zijn. Voor vrachtwagens geldt een overgangsregeling tot 2030. Uiteraard streven we ernaar om voor die datum klaar te zijn.

We lopen graag voorop

Zo zetten we stap voor stap in op een duurzamere wereld. Met o.a. ons CO2-reductie programma waarvoor we in 2020 de tweede groene ster ontvingen, het installeren van licht vervangende koepels waardoor we gezonder werken en bakken energie besparen en met emissie loze vrachtwagens waarmee we de luchtvervuiling binnen steden verminderen.